Sjöbo Gästgifvaregård

Ramslökskapris

2015-05-08 14:57
Så gör du.

 

När ramslöken blommat färdigt bildas små gröna bär som är jättegoda att göra en kapris på. Ramslöken kallas på engelska för vild vitlök och det är precis vad den smakar.
500 g Ramslökbär
2 – 3 dl Salt
Vit eller Rödvinsvinäger.
1. Lägg bären i en bunke och slå på saltet & blanda väl.
2. Ta upp bären och skaka av överflödigt salt.
3. Lägg dem i en steriliserad burk och fyll på med en god vit eller vinäger så att det täcker med råge.
Hållbarheten är minst ett år om den förvaras i kyl.

 



Lennart
Sjöbo Gästgifveri · Gamla Torg 7B · 275 30 Sjöbo · Tel 0416-120 75 · Fax 0416-127 06 · info@sjobogastgifveri.se In English