Sjöbo Gästgifvaregård

Äggakaga

2016-03-17 16:15
Ca 4 portioner

10 st ägg
5 dl vetemjöl
1 msk salt
3 msk strösocker
7 dl standard mjölk

Att servera till äggakaka:
400 g rimmat sidfläsk, 3-5 skivor var
rårörda lingon

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek fläsket knaprigt under tiden i en gjutjärnspanna eller ugnsfast teflonpanna.
3. Vispa under tiden ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och vitpeppar i en bunke.
4. Ta upp fläsket och lägg över det i en annan panna. Lämna flottet kvar i pannan.
5. Häll sedan i äggakakssmeten i den varma stekpannan. Rör om lite så den lösa smeten kommer ner i botten. När smeten är halvstelnad så vänd på kakan med hjälp av ett lock.
6. Sätt in i ugnen samt grädda äggakakan i ca 15 minuter.
7. Skaka på äggakakan och se så att den har stelnat och ej är blöt i mitten.
8. Lägg på fläsket mot slutet av gräddningen.
9. Ta ut äggakakan och servera rårörda lingon.



Lennart
Sjöbo Gästgifveri · Gamla Torg 7B · 275 30 Sjöbo · Tel 0416-120 75 · Fax 0416-127 06 · info@sjobogastgifveri.se In English