Festmenyer

Våra festmenyer är gjorda för att passa större sällskap som bröllop och andra högtidsdagar.

Dessa menyer gäller för sällskap om minst 20 personer och måste förbeställas minst en vecka innan. Vid mindre antal kontakta restaurangen för information.

Välj själv:
Varmrätten upplag på tallrik.
Varmrätten serverad från fat med ombjudning

* = Maträtter efter traditionella recept från trakten och/eller med regionala råvaror.

Ladda ner en utskriftsvänlig version.

Det vilda möter havet 405:-

*Rådjursmousse på rökt varmrökt rådjursstek och shitakesvampserveras med portvins & kanelmarinerade champinjoner samt cumberlandsås på rabarber
   
Ugnsbakad torskryggfilé och rödingfilé i smördegshusmed vermouthsås och regnbågsrom
Duchessepotatis
   
Chokladmoussepyramidmed apelsinfiléer och fikon marinerade i Grand Marnier
   

Krögarmeny 295:-

Gravlaxpå toast med hovmästarsås
   
Helstekt kotlettmed gratinerad blomkål, bönsallad och gräddsås
Dillsvängd kokt potatis
   
Vinkokta päronmed vaniljglass
Knäckflarn
   

Mor Annas meny 405:-

Örtmarinerad lax och skaldjurssalladmed smak av citrusfrukter i smördegsform
Senapssås med honung och tomatiserad stjärnanisdressing
   
Helstekt fläskfilémed madeirasås, sockerbönor och grönsaksfylld tomat
Potatisgratäng
   
Hjortronglassbakelsepå chokladbotten med mandelgrädde och lingonkaramell
   

Norrlandsmeny 545:-

Tunnbrödskorgmed rökt renstek, syrad grädde, rödlök och sikrom
   
Helstekt älgfilémed shitakesvamp, selleritimbal och tranbärssås
Potatisgratäng
   
Hjortronparfaitbakelsemed mörk chokladmoussecuvette och åkerbärssås
   

Skånemeny 465:-

*Kräftfärserat kycklinglår från Raskarummed fläderblomsglasyr
Örtagårdssallad och mirabellesås
   
*Helstekt svensk oxfilémed rostad palsternacka smaksatt med bacon, kompott på cocktailtomater samt Marsalasås
Potatistårta smaksatt med Allerums prästost
   
Gästgifvarens glassbombfylld med hallonsorbet
Krokantgrädde, mandelbiskvier och jordgubbssås
   

Meny Blentarp 415:-

Gravad kallrökt laxmed kryddörtsfärskost och regnbågslaxrom
   
Helstekt oxryggfilémed broccoli- & nöttimbal grönsaksbearnaise och råstekt potatis
   
*Skånsk kalvadans efter farmors receptserverad med Evas jordgubbssylt och vispad grädde
   

Tolångamenyn 395:-

Hummersoppamed kräftstjärtar och räkor Rispastej
   
Karl Johansvampfärserad kycklingfilémed salviasås
Potatisgratäng
   
Amarulaparfaitmed bärfyllda tarteletter
   

Meny Lövestad 445:-

Kall inkokt hälleflundrafilémed räkor, sparris och dillcréme
   
*Persilje- & salviaspäckat storkycklingbröst från Raskarums Fjäderfarmmed pimentosås och hasselbackspotatis
   
Yoghurtfromage i chokladkorgmed irish coffe parfait
   

Meny Piraten 435:-

*Kycklinglevermoussepå toast med syltade körsbär och madeirasås
   
*Rosmarinkryddad lammsadel från Havängrostade rotfrukter med vitlök, salladslök samt tomat och basilikasås
Krämig potatisgratäng
   
Mörk och vitchokladmoussetårtamed jordgubbssorbet och ingefärspäron
   

Vilande strutsen 455:-

Räk- & kräftsalladmed krabbfylld laxrulle Thousand Island dressing
   
Tournedos på strutsfilé vilande på svartrotsbäddmed russinsås
Rotsellerigratäng
   
Glassbombmed apelsinsås och chokladkorgar med bär
   

Åsumsmeny 395:-

Regnbågsrommed smördegsinbakad Västerbottenost och sallad
   
*Rosastekt hickorykryddat ankbröstmed brysselkålstimbal och konjakssås
Sockerbrynt potatis
   
Charlottebakelsemed chokladmousse serverad med mangosorbet i knäckkorg,
mini ananas och hallonsås
   

Italiensk meny 510:-

Carpaccio på lax marinerad i vit tryffeloljaserverad med oliver och parmesanost
   
Sparrisrisotto
   
Kalvinnerfilémed mozzarellagratinerade fikon, balsamvinägersås och gratinerad polenta
   
Pannacottaoriginal från Piemonte med rostade pinjenötter och färska bär efter säsong
En krämig pannacotta som bakas 12h i låg ugnsvärme
   

Den lille skatten 445:-

Fisksoppa med gössmaksatt med rättika och persilja
Champinjonkräm och räkor
   
*Helstekt hjortfilémed selleritimbal, rödvinskokta päron och viltgräddsås
Potatistårta med purjolök och bacon
   
Grand Marnier glassoufflémed varma stjärnanissmaksatta äppelklyftor
   

Meny Linné 475:-

Inbakad rödingfilémed spenat, stenbitsrom och kryddörtsås
   
*Rådjursfilé från ÖsterlenGlacerade cashewnötter, vindruvor, tranbärsylt samt portvinsås
Potatis- & rödlöksbullar
   
Chokladmousse serverad i glasmed myntagrädde, örtlikör och mandelbiskvier
   

Fransk meny 425:-

Varmrökt laxfiléglacerad med skaldjursfond, garnerad med räkor och serverad med kall saffranskräm
   
Helstekt oxryggfilémed färserad tomat, haricots verts, rödvinsås och Pommes Anna
   
Sorbetfylld nötkorgmed fruktsallad
   

Sövdemeny415:-

Skaldjursoppamed kantareller och grönsaksjulienne
Ris- & ostpastej
   
*Stekt myskandbröstmed körsbärssås, små morötter och lökfrästa bönor
Potatis och broccoligratäng
   
Frusen katrinplommonsoufflémed mandelgrädde och äppelknyten
   

Festmeny 535:-

Ankleverterrinmed Muscatellgelé Rostat bondbröd med fikonmarmelad
   
Isglassmed fläderblomma och Absolut citron
   
Hummerfylld kalvytterfilémed sparris och kronärtskocka
Skummig pepparrotshollandaise
   
Chokladparfait på Trintario kakaobönoraprikoskompott i chokladskål med vaniljsås samt Muscatmarinerade färska fikon
   

Gåsameny 455:-

Färska handpillade räkormed syrad grädde och laxrom Potatisblini
   
*Lättrökt gåsbröstmed gräddbrässerad salladskål, stekta fläsktärningar och rödvinssås
Kummin- & honungsglacerade kulpotatis
   
*Äppel och päronpajmed vaniljsås
Mandelflarn
   

Ystadmeny 325:-

*Örtsenapssillmed kesselakrämtårta på botten av Revhuskavring
   
Porterbrässerad oxstekmed gelé, pressgurka och baconsvängd brysselkål
   
Citronmoussebomb fylld med madeirasviskonserveras med vispgrädde och rostade hasselnötter
   

Fiskmeny 395:-

Kallrökt hälleflundramed pepparrotscheesecake och syltade körsbärstomater
   
Grillad laxfilémed bladspenat och kräfthollandaise
Duchessepotatis med dill
   
Jordgubbscharlottemed smak av ingefära
Nougattryfflar
   

Gästgifvarmeny 465:-

*Rökt rådjursstekmed melonkorg och marinerade champinjoner Kuvertbröd
   
Helstekt oxfilémed grönsaksfylld smördegsrulle och gratinerad fänkål
Foyotsås och rotfruktsgratäng
   
Färskostkakamed åkerbär
Fruktsallad med jordgubbar och apelsinfiléer
   

Grimstoftameny 425:-

*Varmrökt ankbröstmed selleri- & valnötsallad Ädelostflarn och portvinscumberlandsås
   
Kalvytterfilémed hummerhollandaise
Kantarellfylld bouché och sockerbönor
   
*Sviskonglasstårtamed punschgrädde och kransekaga
   

Österlenmeny 410:-

Gäddtimbalmed kräftstjärtar och piggvar Sikromssås, ruccolasallad med pinjenötter, ärtskott samt kumminstång
   
*Tournedos på storkycklingsbröst från Raskarums Fjäderfarmfylld med Allerum prästost, Sparris, fänkål och rostad paprika Smörmonterad dragonsås och gratäng på potatis- & svartrötter
   
Champagne- & jordgubbsmoussetårtaVaniljfrostade rabarber
Knäckflarn
   

Vallebergameny 455:-

Smördegshusmed tapenadeostkräm, parmaskinka, oliver och fetaost
   
Ugnsbakad hälleflundrafilémed skaldjurssås och halstrad laxfilé med vitvinssås
Stenbitsrom och säsongens grönsaker
   
Sorbetfylld miniananasmed fruktsallad
   

Den lille anden 520:-

1/2 färsk hummermed sallad, laxrom och dressing på tomat Smördegsfleuron
   
*Honungslackat myskandbröstmed rotfruktsgratäng och svampfylld voul au vent
   
Italiensk glassbombmed rostade pinjenötter, apelsinkaramellsås och kanderad apelsin
   

Sjöbomeny 455:-

*Mousse på varmrökt röding och lax med regnbågsromRomansallad med Ceasardressing och brödkrutonger
   
*Viltsvinssadelmed rostade rotfrukter och kantarellsås
Pressgurka
Potatis- & vitkålstårta
   
*Fläderblomsglassbombmed vanilj- & kanelkokta körsbär
Bondkakor
   

Köket är öppet:

Måndag - Fredag 11.30 – 21.00
Lördag 12.00 – 21.00
Söndag 12.00 – 17.30

Sjöbo Gästgifveri

Gamla Torg 7B
275 30 Sjöbo
Tel: 0416-120 75
info@sjobogastgifveri.se